Bemutatkozott az iPhone 13 termékcsalád

Sokak nagy örömére végre leleplezésre kerültek az Apple legújabb üdvöskéi. Az idei iPhone 13 modellek bemutatása is kiemelt médiafigyelemmel zajlott és a már korábban kiszivárgott képek a dizájnnal kapcsolatosan nagyjából helytállóak voltak, viszont egy olyan területen sikerült a gyártónak fejlődést elérnie, ami már régóta vesszőparipája volt az iPhoneoknak.

Az MKBHD, a The Verge és az Engadget egyaránt dicsérte az iPhone 13 Pro és a Pro Max akkumulátorának élettartamát. Az Apple szerint az új A15 Bionic lapkakészlet szuper energiatakarékos, és az LTPO 120Hz OLED panel további előnyöket nyújt-e tekintetben. Azonban Dieter Bohn és a The Verge munkatársa rámutatott, hogy az akkumulátor teljesítményének érezhető fejlődését elsősorban annak kapacitási értékének növelésével érte el az Apple.

Elmondásuk alapján egy egész napos használat során 4K-s felbontású videók rögzítése és azok kivetítése mellett az iPhone 13 Pro Max kapacitása nagyjából 20%-on állt, több mint 5 órányi képernyőidővel. Míg a Pro modellnél az általános használat és szintén 5 órás képernyő-bekapcsolási időtartammal még 50% volt az akksiban.

Engadget benyomása a sima 13-ról és a mini-ről azonban nem volt annyira hízelgő. Megállapítása szerint a vanília 13 akár két napot is kibír egyetlen töltéssel, de ez a típus mégsem lesz üzemidő bajnok, míg a 13 mini állóképessége javult az elmúlt generációhoz képest, de még óvatos használat mellett is éppen csak kibírja az egész napot egy töltéssel. Egy másik nagy frissítés nyilvánvalóan a képernyő, amely most világosabb és gyorsabb, legalábbis a Pro modelleken. Itt nincs miről beszélni, mivel a The Verge és az MKBHD is örül annak, hogy az Apple végre HRR-képernyőket hozott zászlóshajóinak.

Ugyan nem volt jelentős frissítés, de a kamerák mind a négy iPhone-on ráncfelvarráson estek át. A nagyobb érzékelők és az A15 Bionic chip jobb képességeinek hála, a kameraélmény az elődökhöz képest ugyan javult, de ezeket a különbségeket csak egy igazán sasszemű felhasználó veszi észre. Mindhárom értékelés azt mondja, hogy a nappali fénynél készített képek minősége majdnem megegyezik az előző generációval, de gyenge fényviszonyoknál sokkal szebbek a végeredmények, ami a dedikált éjszakai módnak köszönhető.

A The Verge és az MKBHD szerint a legszembetűnőbb különbség az ultraszéles kamera esetében figyelhető meg, amely ma már szinte minden szempontból jobb az elődökhöz képest. Valamint a telekamera gyenge fényviszonyok között is remekül működik.

Az új makró funkció segítségével is szép képeket tudunk lőni és több dedikált makró lencsével ellátott mobilt is simán maga mögé tud utasítani az iPhone 13, de a makró üzemmódba való automatikus váltás egy igazi rémálom. Ahogy közelebb kerül a témához, a szoftver automatikusan az ultraszélesre vált, míg a keresőn lévő kapcsoló 1x marad, amit nem tudunk felülbírálni. Jó lenne egy külön kapcsoló vagy a főkamerára való váltás lehetősége, ha csak közeli felvételt szeretnénk készíteni a főkamera segítségével.

Az újonnan meghirdetett Cinematic Mode, amely inkább videó portré mód, a minták alapján némileg jobban néz ki, mint amit az Androidos mobilok csinálnak, de Dieter Bohn és Marques Brownlee szerint is még van rajta mit csiszolni. A felbontás 1080p@30fps minőségű lehet és amikor a témát fényképezzük, akkor kissé durva lesz az eredmény a kép szélei körül.

Végezetül pedig, ahogy azt sokan sejtették az új iPhone-ok tapintása nem különbözik annyira az iPhone 12 kínálatától. A hozzáadott súlyt azok érezhetik, akik megszokták az iPhone 12 Pro-t és a Pro Max-ot. A kijelző bevágása a valóságban nem tűnik kisebbnek és úgy tűnik, hogy a Verge egyetért Marques-szal a fényképezőgép dudorával kapcsolatban is – vastag és határozottan kiemelkedőbb, mint korábban.

Forrás: GSMArena


Legfrissebb cikkek

Töltsd le applikációnkat és ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s