Új Instagram funkció a láthatáron

Elindult egy új Instagram funkció tesztelése, amely majd értesíti a felhasználót arról, hogyha éppen valamilyen leállás van a platformon. A teszt egyelőre az Egyesült Államokra korlátozódik és a következő hónapokban folytatódhat annak kiterjesztése a nagyérdemű fogadtatásának függvényében.

Legutoljára október 4.-én az Instagram, a Facebook és a WhatsApp alkalmazások közel hét órán keresztül nem működtek. A Facebook a kiesést a hibás “konfigurációs változtatásoknak” és a különböző adatközpontok közötti hálózati forgalmat koordináló útválasztók hibájának tulajdonította. Ezek után pedig október 8.-án újabb, bár kisebb kiesést tapasztaltak a felhasználók az Instagram és más Facebook szolgáltatások kapcsán.

Így amikor legközelebb valamilyen technikai probléma adódik, úgy az új Instagram funkciónak hála kapunk egy értesítést a tevékenységi hírcsatornában, amely részletezi a leállást vagy a technikai problémát. Majd a probléma megoldása után is kapunk egy értesítést. Azonban azt fontos kiemelni, hogy az értesítések csak akkor jutnak el a felhasználókhoz, hogyha az valódi segítség számukra és tisztább képet kaphatnak az adott anomáliával kapcsolatosan.

Új Instagram funkció

Egy másik új opció is napvilágot látott: bevezetésre kerül egy úgynevezett “Fiókállapot” nevű eszköz. Ez konkrétan egy ablakos ügyintéző felület, melynek segítségével megnézhetjük, hogy mi történik a fiókunkkal és az adott tartalmainkkal. Egyelőre a felhasználók csak a Fiók állapota oldalon tudhatják meg, hogy fiókjukat fenyegeti-e mondjuk a letiltás veszélye.

Új Instagram funkció

A következő hónapokban az Instagram további információkat kíván hozzáadni az eszközhöz, beleértve azok tartalmának elosztását és ajánlását a platformon. A felhasználók fellebbezést is benyújthatnak a Fiók állapota oldalon a “Felülvizsgálat kérése” gombra kattintva. Az új Instagram funkciók további részleteit pedig reméljük hamarosan megoszthatjuk. Így remélhetőleg sokkal kevesebben akarják majd a mobiljukon megtorolni azt, amikor nem működik a kedvenc appjuk.

Forrás: AndroidCentral


Legfrissebb cikkek

Töltsd le applikációnkat és ne maradj le a legfrissebb bejegyzésekről!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s