Újabb bank teszi elérhetővé a Google Pay szolgáltatást ügyfelei számára

Magyarországon immáron a CIB Bank is elérhetővé tette 2021. október 7.-től a Google Pay alkalmazást. A pénzintézet nem pusztán a lakossági ügyfelei számára biztosítja ezt a lehetőséget, hanem a vállalati szektorban tevékenykedők is használhatják ezen kényelmi funkciót.

Az applikáció a Visa bankkártyával rendelkező ügyfelek pénzügyeinek intézését teszi még kényelmesebbé, így a CIB Bank a digitális szolgáltatások további térnyerését várja a lépéstől. Ugyan elsőkörben csak a Visa bankkártyával rendelkező ügyfelek az érintettek, de a bank tervezi a Google Pay kiterjesztését a más típusú bankkártyákra is. A pénzintézet ügyfelei a Google Pay alkalmazáson keresztül adhatják hozzá Visa bankkártyájukat, ezt követően pedig már mobiltelefonjukkal is fizethetnek az üzletekben. Mivel a bank által kibocsátott kártyák több, mint 88 százalékán a Visa logója szerepel és az ügyfelek közel négyötöde digitálisan aktívnak tekinthető, így a Google Pay várhatóan igen gyorsan népszerűvé válik majd.

Google Pay
Google Pay – CIB Bank

A Google Pay bevezetésével a CIB Bank már mind a két piacvezető mobil operációs rendszert (iOS, Android) használó ügyfelek számára is biztosítani tudja ezt a rendkívül kényelmes és biztonságos fizetési szolgáltatást. A Google Pay pedig tulajdonképpen egy digitális pénztárca, amelynek segítségével a felhasználók nem csak egyszerűbben, hanem biztonságosan intézhetik fizetési tranzakcióikat. Az applikáció egyesíti mindazt, amire a pénztárnál szükség van: gyors és egyszerű fizetési módot kínál az üzletekben, valamint többszintű biztonsággal védi a fizetési adatokat. A Google ún. többrétegű megközelítést alkalmaz a biztonságos fizetések érdekében. Ez voltaképpen azt jelenti, hogy fizetéskor a felhasználó technikailag a tényleges számlaszáma helyett a szolgáltatáshoz létrehozott virtuális kártyaszámát osztja meg a kereskedővel.

Forrás: CIB Bank Kommunikáció

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s