Mérföldkőhöz érkezett a TikTok

Tagadhatatlan tény, hogy a TikToknak sikerült felkeltenie világszerte sok felhasználó figyelmét, annak ellenére, hogy egyes országokban, mint például az Egyesült Államokban és Indiában, politikai akadályok nehezítik a platform térhódítását. Azonban a TikTok bejelentette, hogy jelenleg 1 milliárd aktív felhasználója van világszerte.

Kínai vállalat lévén az amerikai kormány igencsak árgus szemekkel vizsgálta az app adatgyűjtési gyakorlatait és azokat a vádakat, miszerint amerikai állampolgárok után kémkedik az alkalmazás. A Trump adminisztráció idején feketelistára kerülés is fenyegette, hacsak nem köt megállapodást egy amerikai céggel. Hónapokkal később pedig arról reppentek fel hírek, miszerint ezek a tárgyalások Biden hivatalba lépése után meghiúsultak. Így elmondható az a tény, hogy igencsak kaotikus a helyzet a TikTok háza táján.

@tiktok

✨ 1 billion✨ people on TikTok! Thank you to our global community 🎉

♬ original sound – TikTok
TikTok

Anno az Instagram ezt a mérföldkövet 2018 nyarán érte el és igyekezett megőrizni népszerű közösségi alkalmazásként betöltött pozícióját. A TikTok és rövid videó formátumainak növekedésével az Instagram és a YouTube is megpróbálta beépíteni TikTok megjelenését az Instagram Reels és a YouTube Shorts szolgáltatásba. Még júliusban Adam Mosseri, az Instagram vezetője elismerte, hogy a TikTok nagy versenytársa lett a cégnek, így nekik is változniuk kell. Ennek hatására az eredetileg csak fényképmegosztó alkalmazásból egy olyan app fejlődött ki, mely négy fő fókuszra koncentrál: alkotók, videók, vásárlás és üzenetküldés.

Ugyan sokan nem szeretik és kifejezetten károsnak tartják, de egy dolog azonban bizonyos: a népszerűségi és használati trendeket figyelembe véve jelenleg az egyik leginkább fejlődő közösségi alkalmazás a TikTok. Kíváncsian várjuk, hogy vajon merre fejlődik tovább az alkalmazás és a jövőben mit tartogat a felhasználók számára.

Forrás: GSMArena

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s