Nálunk járt gyorsteszten: LG K51S

Lehetőségem adódott kipróbálni az LG egyik újabb típusát, mely finoman szólva nem a csúcskategóriás eszközök közé tartozik. Azonban tudjuk, hogy viszonylag olcsón is hozzájuthatunk megfelelően felszerelt eszközhöz, ráadásul kellemes meglepetés volt számomra a legutóbbi nem high-end tesztalany tudása. Viszont ennél az eszköznél sajnos csak meglepetésről beszélhetünk, kellemes élményről aligha.

Nem szeretek egy telefont megítélni pusztán a papírra vetett fizikai paraméterei alapján, így a pontos specifikációkat mindig a készülék kipróbálása után nézem meg. Most kivételt tehettem volna, mert kevésbé lepődöm meg a kijelzőt illetően. Pár másodpercig zavarban voltam, hogy vajon mit kapcsoltam/nem kapcsoltam be, mivel hihetetlenül gyengén lehet látni kültéren a kijelzőn lévő tartalmat. Nem is csoda, hiszen a 6,55″-os IPS LCD panel 720×1600-as felbontással és 282-es pixelsűrűséggel rendelkezik. Számomra sarkalatos tulajdonság egy mobil kijelzője és felfoghatatlan az a tény, hogy 2020-ban ilyen silány megjelenítő panellel dobjanak piacra egy eszközt. Az összeszerelés és az anyaghasználat minősége legalább rendben van, azonban a hátlap nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat.

Nézzünk be a felszín alá, hátha itt már kicsit jobb a helyzet. Kapunk egy nem túl acélos Mediatek MT6765 Helio P35 (12nm) processzort, melyet támogat 3 GB RAM és egy PowerVR GE8320 GPU, míg a belső tárhely 64 GB-es. Az akkumulátor kapacitása 4.000 mAh-es ami nem is rossz, azonban nem képes gyors töltésre, így a készüléknek ez hiába pozitív tulajdonsága, mégis kettős érzéseket kelt az emberben. Gondoljunk bele, hogy milyen nehéz lesz egy kis szuflát belediktálni a készülékbe, amikor sietünk és előzőleg elfelejtettük töltőre rakni a telefont.

Gondoltam magamban, hogy majd biztosan a kamera szépíteni fog a helyzeten és megmenti a telefon becsületét. Az előlapi kamera 13 MP-es, míg a hátlapra négy szenzor került. A főkamera 32 MP-es, míg az ultraszéles látószögű objektív 5 MP-es lett. A makró és mélységérzékelő szenzorok pedig 2-2 MP-es értékkel rendelkeznek. A tesztképek a – nem rossz, de láttam már szebbet is – kategóriába tartoznak. Sokat kell ügyeskednünk a fókusszal, illetve a legnagyobb baj azzal van, hogy egyszerűen nem látjuk a kijelzőn (minősége miatt), hogy éppen mit és hogyan fotózunk. A videókat ugyan képesek vagyunk Full HD minőségben felvenni, azonban csak 30 FPS-el.

1080p 30 FPS

Ugyan kapunk 3,5 mm-es Jack csatlakozót illetve ujjlenyomat olvasót, viszont ez nem igazán nevezhető extrának, maximum kötelező szépítésnek a gyártó részéről. Ezek után mi is lehetne a verdict? Először arra gondoltam, hogy biztosan valami elképesztően alacsony áron adja az LG ezt a típust, de a 70.000 Ft feletti ára szó szerint mellkasba vágott. Ennél jóval kevesebb összegért is tudunk erősebb hardverrel és minden téren jobb képességekkel felszerelt eszközt venni. Pusztán elég a Xiaomi Redmi Note 8T készülékre gondolnunk, ami az előző gyorsteszt alanya volt, de más gyártók is remek készülékeket adnak alacsonyabb vagy hasonló áron. Véleményem szerint még jóval olcsóbban se érné meg beruházni erre a mobilra, ennyiért pedig egyszerűen a rablás kategóriába tartozik.

3 gondolat “Nálunk járt gyorsteszten: LG K51S” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s